Ontstaan Eigen Wies

Vanaf de jaren ’80 heeft de horeca het hart gestolen van Wiesje, als geboren gastvrouw  beleeft ze fantastische jaren in menig horecabedrijf, mensen blij maken met een goed product en verwennen is wat zij het liefst doet.

In de jaren ’90 worden Lianne en Ramon geboren en ook dan probeert ze als gastvrouw in de horeca haar passie te blijven volgen. Graag zou ze zelf iets ondernemen, een eigen B&B of restaurant waarbij ze geheel haar eigen invulling zou kunnen geven aan hoe zij het ziet, gasten een warm welkom geven en ze een verassende avond bezorgen zodat wanneer ze naar huis gaan zeggen; zo dit was een fantastische beleving!, hier komen we nog eens terug!

Ondertussen komt het onderwijs op haar pad, haalt ze haar PDA voor instructeurs en geeft ze les aan leerlingen van het vakcollege, wel op het vlak horeca, maar een eigen restaurant of B&B blijft in haar hoofd rondspoken.

Verschillende pogingen zijn gedaan, maar op een of ander manier was het steeds niet HET moment. Inmiddels is zoon Ramon in de voetsporen getreden van zijn vader en wordt ook hij zelfstandig werkend kok, en weet al snel dat hij ook ooit voor zichzelf iets wil opzetten.

Op de dag dat er weer een horecapand wordt bekeken, dit keer in Workum, komt Wiesje teleurgesteld thuis, het was niet wat ze ervan had verwacht. Juist op dat moment staat de buurman een half uur later op de stoep, hij gaat het restaurant naast haar verlaten en vraagt of er nog belangstelling is. Na 3 maanden van onderhandelen springt eindelijk het licht op groen! Eigen Wies wordt geboren!

Samen met zoon Ramon starten ze een eet, drink en rustgelegenheid, bij de “buren”, een restaurant waar je een warm gevoel krijgt als je binnenstapt door sfeer  van een heerlijke op houtgestookte openhaard, waar  de prijs en kwaliteit met eerlijke en heerlijke gerechten voorop staat op een verassende manier gepresenteerd, toegankelijk is voor een mix van jongeren en ouder publiek, waar feestjes en diners in besloten  kring in de serre geserveerd kan worden, waar zomers goed toeven is op het terras, waarvan 1 terras het “rustterras” wordt met lekker kleine afgesloten hoekjes met luie stoelen. Waar gezellige zondagen georganiseerd  worden met o.a livemuziek onder het genot van fijne smaken uit Ramon’s keuken. De ideeën blijven maar komen en zullen steeds aangepast worden aan de verschillende seizoenen.

Vanaf 1 oktober staan wij klaar om u te verwelkomen, te verrassen, te verwennen en u te laten meegenieten van onze droom!

Tot snel!

Wiesje Pit

Mientwei 9
8572 WB Rijs
06 506 27 942
info@eigenwies.nl

© 2020 Eigen Wies